Няма да участваме в коалиционно правителство с ГЕРБ и ДПС. Това обяви съпредседателят

...
Няма да участваме в коалиционно правителство с ГЕРБ и ДПС. Това обяви съпредседателят
Коментари Харесай

Христо Иванов разкри ще влезе ли ДБ в коалиция с ГЕРБ и ДПС

Няма да участваме в съдружно държавно управление с ГЕРБ и ДПС. Това разгласи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.
Ако ключът за ръководство е в нас, то е, тъй като ние отчитаме действителностите.
Управление с ГЕРБ и ДПС е невероятно не тъй като на мен не ми харесва или тъй като ние не можем да се “прежалим “, а тъй като сходно ръководство ще изкара хората на улицата.
То не е рецепта за стабилизация, а за дестабилизация на страната. С това единствено ще задълбочим политическата рецесия, а няма да я разгадаем.
Това ще дестабилизира страната, това не е излаз. Ние в такова нещо няма да участваме, акцентира Иванов.
Ние ще участваме в диалог с обединения, които осъзнават по какъв начин може да се придвижи напред страната, а не с такива, които желаят връщане на корупционния модел, добави той.
Преди време споделих на ГЕРБ, че нямат проект за ръководство, не се трансформира корупционният модел за ръководство на страната, който не е основан от тях, само че който разцъфтя по времето на ГЕРБ.

Те не споделиха и дума по този въпрос. Сега те могат да видят своята изолираност, би трябвало да поемат отговорността си за свалянето на държавното управление.
Видя се, че те нямат проект. Сега дано да създадат ръководство с ДПС и „ Възраждане “, да забележим по какъв начин ще им се получи, уточни съпредседателят на Демократична България.
ГЕРБ не мръднаха от своята позиция на тотално отричане, че България има този корупционен модел, отхвърлиха да стартират диалог, който им предлагахме.
Ние не сме призовавали никой да бъде задържан, а искахме диалог за предпоставките за корупцията, за това, че в правораздаването има прекалено много политика.
Решението е обикновено прокуратура, изчистване на регулаторите. Докато не решим казуса с правораздаването, българската политическа рецесия няма да се реши, коментира Христо Иванов.

Другото е, че би трябвало да стартираме да си приказваме съществено, а не да има евтини фалшификати. Трябва да намерим единодушие по две огромни тематики – върховенството на закона и войната.
Не може българското държавно управление да си затваря очите за този спор, който се развива покрай нас, означи Иванов.
Президентът Радев би трябвало да слезе от своята абанасова кула и да свика среща във формат Консултативен съвет за национална сигурност, с цел да се разиска кои са целите, които Народното събрание би трябвало да свърши и какво може и не може да прави служебният кабинет, сподели още съпредседателят на Демократична България.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР